Nyt notat fra VIVE om dansk som andetsprog i sundheds- og omsorgsarbejde

Det kan give udfordringer på arbejdspladserne i ældreplejen, når nye medarbejderne kommer med en anden kulturel baggrund og har dansk som andetsprog. Derfor er det helt centralt at understøtte sproglæringen hos ansatte med udenlandsk baggrund.

Et stigende antal medarbejdere i ældreplejen har udenlandsk baggrund og er stadig i gang med at udvikle deres danske sprog. Det stiller særlige krav til deres oplæring og samarbejdet på arbejdspladserne. Sproglige udfordringer og kulturelt betingede forståelser af aldring og ældrepleje har nemlig betydning for, hvordan man går til opgaverne, hvordan man skaber relation til borgere og kolleger, og hvordan medarbejdere med dansk som andetsprog inkluderes på arbejdspladsen. Det fremgår af en udgivelse fra VIVE Dansk som andetsprog i sundheds- og omsorgsarbejde – udfordringer og potentialer.

Notatet peger på vigtigheden af at understøtte sprogtilegnelsen hos ansatte med udenlandsk baggrund og peger bl.a. på den rolle, kollegerne kan spille i den forbindelse.

Notatet fra VIVE er bestilt og finansieret af Styrelsen for International Rekruttering og Integration.

 

Hent Dansk som andetsprog i sundheds og omsorgsarbejde