Forberedelse til Forlængelsesprøven

Du kan forberede dig til Forlængelsesprøven ved at træne dansk sprog, ved at se en film om det danske samfund og en video med et eksempel på prøven.

Det kan være god idé, at du forbereder dig, inden du tager Forlængelsesprøven. Du har selv et ansvar for at lære dansk, men du kan forberede dig til prøven i dansk sprog ved at se en video med et eksempel på prøven.

Se eksempel på sprogprøven på A1 niveau (mp4)

Når du skal forberede dig til vidensprøven, kan du se undervisningsfilmen Et liv i Danmark, der handler om det danske samfund. Filmen er indtalt på dansk og på 18 andre sprog, og du kan med fordel se filmen på dit eget sprog, før du ser den på dansk.

Til prøven bliver alle spørgsmålene stillet på dansk, og du skal også svare på dansk, så derfor er det en god idé, at du også forbereder dig på dansk. Find filmen i fanen Et liv i Danmark herunder.

Herunder finder du links til undervisningsfilmen på forskellige sprog. Filmen er oversat til dansk, engelsk, spansk, fransk, portugisisk, vietnamesisk, serbisk-kroatisk-bosnisk, thai, albansk, tagalog, japansk, farsi, hindi, kinesisk/mandarin, arabisk, somali, russisk, tyrkisk og indonesisk.

Vær opmærksom på, at undervisningsfilmen er produceret for omkring 10 år siden, og at nogle oplysningerne i filmen derfor er forældede. Til prøven vil der ikke være spørgsmål til de dele af oplysningerne, som er forældede.

 

Hvis du gerne vil forberede dig mere til Forlængelsesprøven, kan du købe en forberedelsespakke hos Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI). Med forberedelsespakken får du:

  • Undervisningsfilmen Et liv i Danmark på dansk og 18 andre sprog. Se filmene nederst på siden (gratis)
  • 100 billeder fra filmen med korte informationer om Danmark og det danske samfund på 18 forskellige sprog. Billederne relaterer sig til selve prøvens indhold.
  • Instruktioner til prøven i dansk.
  • Instruktioner til prøven i danske samfundsforhold.

Vær opmærksom på, at materialet i forberedelsespakken kommer som DVD. Du skal derfor selv have en DVD-afspiller eller lignende, for at du kan få adgang til materialet. Forberedelsespakken indeholder også et forberedelsesmateriale til sprogprøven (DVD4). Denne del af forberedelsespakken er forældet og kan ikke anvendes.

Forberedelsespakken koster 153,50 kr. Du kan købe forberedelsespakken ved at kontakte SIRI via Digital Post (fx fra e-Boks.com, borger.dk, Mit.dk eller Digital Post-appen). Vælg ”Styrelsen for International Rekruttering og Integration” som modtager, og skriv ”Att. ” i emnefeltet.

Ved spørgsmål til forberedelsesmaterialet eller andre henvendelser, hvor der ikke indgår fortrolige oplysninger, kan du sende en mail til .