SIRI lancerer ny hjemmeside

27-09-2023

Besøg Styrelsen for International Rekruttering og Integrations (SIRI) nye hjemmeside, når du vil vide mere om danskuddannelser, danskprøver, Indfødsretsprøven eller Medborgerskabsprøven.

Dansk og Prøver er SIRIs officielle side om danskuddannelse og prøver for voksne udlændinge, hvor borgere, sprogcentre, kommuner og virksomheder, kan få et overblik over de vigtigste nyheder, arrangementer og vejledninger m.m. Hjemmesiden supplerer SIRIs øvrige hjemmesider siri.dk og nyidanmark.dk.

Med Dansk og Prøver har vi forkortet vejen til den relevante viden om, hvilke danskuddannelser der tilbydes udlændinge, hvor borgerne skal henvende sig, hvis de fx vil tilmeldes en prøve, have mere personlig vejledning eller viden om, hvilke krav man skal leve op til for at bestå en prøve. Dansk og Prøver understøtter også sprogcentrenes visitation, modultest og prøveafholdelse – ligesom virksomhederne kan få viden om og inspiration til, hvordan de kan støtte medarbejderne til at lære dansk på arbejdspladsen”, siger Kontorchef i Dansk og Beskæftigelse, Karen-Lise Karman.

En del af Dansk og Prøver er henvendt til udenlandske borgere, der har brug for information om danskuddannelserne og de tilknyttede prøver. Siden giver vigtig information til de personer, der vil forberede sig til Indfødsretsprøven og Medborgerskabsprøven, eller fx har brug for hjælp til at komme i kontakt med et sprogcenter eller en prøveafholder.

Det bliver nu nemmere for borgere, sprogcentre, virksomheder og kommuner at orientere sig om danskuddannelser og prøver til voksne udlændinge. Indholdet er målrettet brugerne, og den nye side har fået egen nyhedsfunktion og en kalender, som giver et overblik over faglige arrangementer på området”, siger Kontorchef i Dansk og Beskæftigelse, SIRI, Karen-Lise Karman.

Siden har fået titlen Dansk og Prøver (www.danskogproever.dk) og erstatter menupunktet Danskuddannelse og prøver for udlændinge på SIRIs hjemmeside integrationsviden.dk.

Se mere på forsiden af Dansk og Prøver